.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

EEN NIEUWE CULTURELE AMBASSADE IN AMSTERDAM

WOW Amsterdam wordt een nieuwe culturele residentie in de Kolenkitbuurt in Amsterdam en voorziet in tijdelijke huisvesting voor afgestudeerd creatief talent van de Amsterdamse kunstinstellingen zoals de Rietveld Academie, het Sandberg Instituut, de Rijksacademie voor beeldende Kunst, de Hogeschool van Amsterdam. Daarvoor wordt het voormalige HTS gebouw aan de Wiltzanglaan, vlakbij het Bos en Lommerplein en aan de A10, getransformeerd.

Met het bieden van adequate huisvesting en werkruimte voor deze groepen kan Amsterdam haar positie als creatieve stad versterken. In de vorm van een hotel is dit voormalige HTS gebouw in West ook een uitgelezen plek voor bezoekers en reizigers die de cultuur in Amsterdam willen ontdekken en op zoek zijn naar eenvoudige en goedkope logiesruimte. Een restaurant, lobby, ateliers, een kruidenpatio, moestuin en marktplein bieden gasten, bezoekers en bewoners mogelijkheden voor programmering, exposure en ontmoeting.

WOW Amsterdam is een initiatief gestart in de zomer van 2012 door Stadsdeel West, Bureau broedplaatsen Amsterdam en hotelier-ondernemer Sandra Chedi.

De opening van WOW Amsterdam is 21juni 2014.

Zie voor meer informatie www.wow-amsterdam.nl

video : vandejong creative agency.